Connien esittely

FIN MVA LAMARK KONSTANZE (1989-2006) ”Connie”

 

Olin itse 14-vuotias peruskoululainen, kun sain toisen mäyräkoirani ”Connien” elokuussa 1989. Olin jo ensimmäisen mäyräkoirani myötä ihastunut rotuun ja innostunut monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Connie ihastutti myös tempperamenttisella luonteellaan ja tempuillaan. Pentuaikana suurimman suosion kokivat äitini korkokengät ja villapaidat.

 

lamark_konstanzeConnien kanssa innostuin näyttelyharrastuksesta ja kehiä kierrettiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Opiskellessani Ranskassa vuosina 97–99 Connie oli mukanani mm. Välimeren kiertueella Nizzassa, San Remossa ja Monacossa vuonna 1998. Connie palkittiin arvosanoilla erinomainen ja vara-cacib tuolloin jo liki 10-vuotiaana veteraanina ja omistaja sai komeat pokaalit muistoksi! Connie oli ulkomaista cacibia vailla kansainvälinen muotovalio, ja vielä veteraani-iässä Conniella riitti ”draivia” kehässä. Connie lienee tunnettu tempperamenttisesta esiintymisestään kehässä, handlerillä teki monesti tiukkaa pysyä sen perässä.

 

Käyttöpuolella Connien kanssa käytiin luolakoirien taipumuskokeissa. Niissä Connie innostui niin, että hyvä, ettei päähän tullut kuhmua innokkaasta haukkumisesta. Tuloksena oli LUT B. Luonnonluolan tarkastuksen yhteydessä tuomari vihjasi jo kaivinkoneen kutsumisesta, kun Connie’a ei kuulunut takaisin. Lopulta se tuli luolasta aivan märkänä ja hiekkaisena – muut kokeeseen osallistuneet eivät olleet kastuneet…

 

Conniesta tuli sitten myös Humisevan Harjun kennelini kantanarttu. Ensimmäinen pentue syntyi 1993 ja on ollut hienoa saada pentujen omistajilta palautetta terveistä ja äitinsä kaltaisista reippaista kasvateista. Connien jälkeen kasvatustyöni on jatkunut jo neljänteen sukupolveen.

 

Tammikuussa 2006 tuli Connien aika lähteä koirien taivaaseen 16,5-vuotiaana. Näiden vuosien aikana sain kokea paljon ihania asioita Connien kanssa. Sen kanssa oli hauska harrastaa ja on ollut ilo seurata myös sen jälkeläisten elämää. Perheen ainoana lapsena Connie oli minulle todella tärkeä ystävä. Connie oli ainutlaatuinen mäyräkoira, jonka veroista tuskin tulee elämässäni vastaan.

 

Noora-Liia Rautio