Diivan esittely

< Takaisin

VUODEN KARKEAKARVAINEN MÄYRÄKOIRA 2004

KANS&FIN&EST&S MVA
HUMISEVAN HARJUN DIIVA, FIN 25032/99

kasv. ja om. Noora-Liia ja Marjavappu Rautio

Image

Humisevan Harjun Diiva. Kuvaaja Sarianna Junnila 2008.

Diiva on viidennestä kasvattamastamme mäyräkoirapentueesta ja se oli ensimmäinen oma kasvattimme, joka päätettiin jättää kotiin. Ahkerana näyttelyharrastajana aloitimme kilpailun heti junioriluokassa ja ensimmäiset sertit tulivatkin heti. Ensimmäinen ryhmävoitto tuli junioriluokassa. Voittoisa vuosi toi kutsun myös Champion of Champions-gaalaan, missä Diiva esiintyi ”timanttikaulapannassaan”.

HH Diiva 3,5 kk. Kuva: Markku Lampero

HH Diiva 3,5 kk. Kuva: Markku Lampero

Kun sertit olivat odottamassa 2-vuotissyntymäpäivää, lähdimme kokeilemaan luolakokeita. Julia-äidin (Freckle-Face Exquise) näyttäessä mallia innostui Diivakin haukkumaan B-tuloksen ja heti 2-vuotiaana Diivasta tuli Suomen Muotovalio. Sen jälkeen kierrettiin myös ulkomailla ja Ruotsista tuloksena mm. Ruotsin muotovalion arvo ja ryhmäsijoitus (RYP 3). Mukava saavutus oli myös Tallinnassa Hans Lehtiseltä saatu sert ja cacib. Kansainvälisen muotovalion arvon Diiva saavutti alle 3-vuotiaana Joensuussa, josta nykyisin on tullut uusi kotiseutuni.

Diivalla on myös jälkikasvua ja äitiydestä se nautti niin, että vietti lähes seitsemän viikkoa pentulaatikossa. Vuoden mäyräkoiran tittelin myötä Diiva jättänee kehät nuoremmilleen ja toivottavasti Diivan jälkeläiset aloittavat nyt omat uransa estradeilla.

Noora-Liia Rautio

ImageImage

 

 

Image

Diiva BIS2 VET